Minder, minder, minder, daar willen we wel meer van…

Minder, minder, minder. Daar willen we wel meer van…

Ik heb in mijn post op linked-in zomaar wat opgenoemd wat mij te binnen schoot. En ondertussen loop ik tegen wel meer dingen aan. En werd ik nieuwsgierig.

Zullen we samen een lijst maken met alles wat wel minder kan in het onderwijs? Laat in een reactie na waar jij aan denkt. Maak het aub concreet, zodat ik een mooi volledig lijstje kan maken met onderwerpen die minder kunnen in het onderwijs….
En dan houden we het wel netjes hè? Niet op de man spelen, dat siert ons niet.

Doen jullie mee?
Floris

 

Als meer niet lukt, mag het dan ietsje minder zijn?

Dinsdag 27 juni heeft de roep naar meer hard geklonken in het onderwijs. We willen meer geld voor de scholen, meer salaris voor de leerkrachten, meer waardering voor ons werk en meer collega’s die ons in de toekomst komen helpen. De vraag om meer, meer, meer wordt hoofdschuddend ontvangen. We krijgen namelijk steeds meer, en moeten niet zeuren, aldus Sander Dekker.

Ik denk graag mee en probeer een brug te slaan. We gaan vragen om minder, minder, minder.

Zo willen we minder kinderen in de klas. En misschien ook iets minder diversiteit in de onderwijsbehoeften van onze kinderen. Dat gaat al erg helpen. Verder zouden we heel graag iets minder mensen willen die iets van ons eisen. Zodat we weer minder papier hoeven te gebruiken en minder op hoeven te schrijven. Minder proefballonnetjes en voor minder maatschappelijke problemen het onderwijs gebruiken. Minder hoge verwachtingen bij bijvoorbeeld Passend Onderwijs, minder focus op de ranking. En dan als laatste graag minder geroep om muziek EN bewegingsonderwijs EN gezonde scholen EN burgerschap EN sociale veiligheid EN duurzaamheid EN 21st century skills EN techniek EN creativiteit EN vast nog wel meer. Kies er een paar uit, doen we die.

Floris

eerder (27-6-17) gepost op linked-in: linked-in

 

Mijn draai vinden

Wat een vragen, wat een kwesties. Het duizelt een beetje van de adviezen, tips en zaken die geregeld moeten worden. Verzekeringen, maar welke dan, voorwaarden, contracten, tarieven, het is me wat. Ondertussen maakt mijn stap wat los in mijn omgeving en voer ik allerlei boeiende en interessante gesprekken over wat mogelijk zou kunnen gaan komen. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig en ik houd mezelf voor dat ik geen haast heb, maar ergens is er toch de behoefte aan zekerheid.

Wel is duidelijk dat ik me voor ogen moet houden wat ik wilde bereiken met het opzeggen van mijn baan en wat ik daarvoor terug wilde. Afwisseling, variatie, meer inhoud, helpen floreren en ook innoveren. Het helpt dat zo nu en dan hardop tegen mezelf te zeggen, dan houd ik me er beter aan. Het nadeel is dat dit nog weinig opties uitsluit.

Ach de luxe van veel ijzers is natuurlijk geweldig. Het avontuur is begonnen, nu mijn draai gaan vinden…