Op de fiets naar Madrid

 

Een lang gekoesterde wens is het. Alleen een fietstocht van meerdere weken, bij voorkeur naar Madrid (Alpedrete), naar goede vrienden die daar wonen. In het late voorjaar of de vroege zomer. Door mooi Frankrijk en warm Spanje.

Ik ben altijd al op momenten alleen weg geweest. Als ik niet van tijd tot tijd de stilte zoek word ik ongelukkig. Meestal doe ik dat door te fietsen, een natuurgebied te zoeken en daar te genieten van het niets. Maar dat een lange periode achter elkaar, met iedere dag een fysieke inspanning in de vorm van fietsen, met zoveel mogelijk kamperen en buiten zijn, alleen was iets waar ik vaak over nadacht.

Toen ik 49 jaar werd kreeg ik van mijn liefde het cadeau om het gewoon te gaan doIMG_0843en. De ruimte om een maand te pakken en mezelf per fiets naar Madrid te begeven. En vanaf dat moment is het een plan. Nu, naarmate de plannen zich meer ontvouwen, begint het een serieus plan te worden. Met trainingsschema’s, materiaallijsten, routepl
anners en al dat soort zaken. Ik ben nog nooit zo lang vooraf begonnen met een reis en heb er ook nog nooit zo’n plezier gehad in het plannen van zo’n reis. Nu de laatste formele details goed geregeld lijken, is het moment daar om naar het volgende level te gaan. Openbaar en bekend maken en daadwerkelijk plannen van vertrek, aankomst, terugkeer, reisschema en natuurlijk proefritten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *