Spanje

Op woensdagavond 11 mei had ik met mijn moeder afgesproken in Caséra-Verduzan in Zuid-Frankrijk. Zij trekt in haar uppie met haar zelf bedachte en gemaakte Citroen Berlingo-kampeerauto door Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje. De toch naar Caséra-Verduzan was verschrikkelijk. Steile hellingen, regen, wind, onweer en bliksem. Ik ben drijfnat geregend, het water liep via mijn nek zo mijn rug op. Doorweekt met meer dan 50 km per uur de helling af, je gaat dan haast verlangen naar een goede stevige klim om weer warm te worden.

Mijn moeder en de kampeerauto
Mijn moeder en de kampeerauto

Ik was er klaar mee, dat weer, die kou, de nattigheid, de heuvels, de wind. Het aanbod om een  stuk mee te liften was niet te weerstaan. De volgende dag zat ik, alweer ijskoud, net over de Franse grens in Spanje.

Vandaag, vrijdag de 13 e, ben ik naar Pamplona gefietst. Na 50 km afdalen en klimmen in een hostal beland en de rest van de middag door het oude centrum van Pamplona ge(ver)dwaald, leuke stad. Zondag heb ik in Logroño afgesproken. Een avond genieten van goed gezelschap, die mooie stad en heerlijke hapjes. Maandag nog een stukje liften en dan gezwind naar Alpedrete fietsen voor de hereniging met het gezin.

Een gedachte over “Spanje”

  1. He! Wat een topprestatie heb je er al op zitten. Echt supergoed. Geniet ervan en kijk goed om je heen en niet alleen naar je voorwiel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *