Klaar

Klaar!

En dan ben je er. Wat moet je zeggen. Ik ben, zoals ik dat kan, nog niet helemaal doordrongen van de prestatie. Het is allemaal wat fragmentarisch als ik terugkijk. Ik weet dat ik in de loop van de tijd pas goed ga zien wat het geheel is. Alleen het weer is vertrouwd….

Mijn eerste bevindingen? Ik vond het geweldig om te doen. Er waren momenten dat ik het niet zag zitten en zonder hulp was het zeker niet gelukt. Maar ook die besluiten, hulp vragen, trein pakken, hotels nemen, zijn goed geweest. Ik heb 1700 km gefietst in 25 dagen en meer dan 17.000 meter geklommen. Prachtige dingen gezien, heleboel Franse steden en dorpen die normaal als afslagen op de péage voorbij komen nu bekeken en het was mooi, heel erg mooi.

Het dagelijks onderweg zijn, de ontmoetingen, de gedachten, de beelden, het landschap, de inspanning, echt heel erg leuk en indrukwekkend. Ook het alleen zijn vond ik meestal erg plezierig.

Allemaal koek en ei? Nee, ik heb het nog nooit zo koud gehad. Bergaf in de hagel en de sneeuw. Doorweekt in de berm wachten tot het onweer voorbij is. Verkleumd op eIMG_1235en gesloten camping komen. Omvallen bij de bakker en je knie openhalen. 25 dagen spierpijn in je benen. De verzuring bij nog een berg of heuvel. Hellingen zo steil dat je na iedere 300 meter weer op adem moet komen. En de wind, die eeuwig alles slopende wind tegen met een kracht van 3-5. Het was verschrikkelijk zo nu en dan. Echt zo koud….

Hondenweer

Antwoorden gevonden? Ja, maar meer vragen bedacht. Wordt alles nu anders? Nee. En  ja.

Mijn liefde en dank gaat uit naar Petra, Jesse en Abel. Zonder hun medewerking en zelfstandigheid had dit niet gekund. Ik ben zo trots op jullie! En het is zo fijn om weer compleet te zijn!

DSC00466
Heerlijk aankomen zo…

Mijn moeder moet ik niet vergeten. Verzopen aankomen en dat je moeder dan vertelt dat ze speciaal voor jou een klein flesje Whisky mee heeft is natuurlijk top! En ook fijn dat je me een stuk verderop gebracht hebt, dat had ik even nodig.

En natuurlijk Els en Carlos. Ik bedenk zo’n plan en zadel hen op met allerlei problemen. Ophalen in Logroño, de familie van het vliegveld in Madrid, in huis halen van een heel  gezin, doos voor de fiets regelen. Echt Els en Carlos, zonder jullie had ik dit doel niet gehad en niet bereikt. En zonder jou, Els, was het nog wat ingewikkelder geweest, mijn dank.

IMG_1359
Wat een hulp, die Els….

Verder alle andere mensen die mij gesteund, aangemoedigd en uitgezwaaid hebben. Soms is een appje alles wat je nodig hebt. Dank voor de woorden, de gebaren.  Bart, Mireille, Nick en Elsa, dank voor de heerlijke fles Arran Malt single cask die op mij stond te wachten (past ook goed bij het Schotse weer hier). Kiko en Nacha, bedankt voor de prachtige helm!

Mijn lief, zonder jou was het natuurlijk nooit gebeurd. Was ik blijven denken, maar niet gaan doen. Jij hebt dit mogelijk gemaakt, samen met de jongens. Ik vind het echt ongelooflijk dat je me dit cadeau hebt gegeven!

de top!

 

Wijze lessen? Just do It en blijf bewegen.

Floris

de toekomst begint nu