Bestuurder op de fiets


In mei en juni 2016 ben ik van Utrecht op de fiets naar Madrid gegaan. Ik heb tot aan de Spaanse grens gereden over oude pelgrimswegen en na de Spaanse grens over mijn eigen geplande route. Het was een louterende en fantastische ervaring. Terwijl ik als vader, partner, vriend, broer, zoon, bestuurder en nog wat kleine rollen mijn dagen meer dan gevuld had, had ik nu alleen mezelf. Door de combinatie van fysiek hard werken en jezelf moe maken en de stilte die flink sporten bij mij altijd opwekt, komt er veel los en vrij en valt er veel te ontdekken.

Toen heb ik besloten dat het tijd was voor iets nieuws, maar dat dit niet een nieuwe functie als bestuurder in het onderwijs was. Dat besluit is genomen en sinds 1 september 2017 ben ik bestuurder af. Ik ben de Stichting OPO-R, waar ik op dat moment bestuurder was, nog immer erg dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren en de fouten die ik heb mogen maken. Het was een bijzondere en mooie tijd met bijzondere en mooie mensen.

Tijdens mijn fietsen en daarna heb ik stukjes geschreven. Ik kwam erachter dat er veel parallellen zijn tussen de zaken die je tijdens zo’n tocht meemaakt en tegenkomt en in het werk. Hier staan die stukjes en komen er nog bij.

Herken je iets van jouw organisatie of iets bij jezelf in de stukjes? Mooi, want in de volgende stap van mijn loopbaan ga ik jou en jouw organisatie helpen om je daarbij te helpen. Je kunt mij inhuren als begeleider, coach of adviseur voor schooldirecteuren of bestuurders.  Alvast meer weten? Neem contact met me op: