Deep Democracy

 

Help! Een vergadering….

 

Probleem

Je kent dat wel. Vergaderingen waarin het niet loopt. Waar je als voorzitter met een kater blijft zitten. Met een besluit waarvan je aanvoelt dat het niet loyaal uitgevoerd wordt. Zo’n vergadering waarna je heimelijk bij het koffieapparaat zou willen weten wat er nu eigenlijk echt gezegd wordt.

 

Hulp

Ik weet hoe dat is. Maar ik weet inmiddels dat het anders kan en hoe dat dan moet:

  • Door op tafel te krijgen wat er wel is, maar niet gezegd wordt;
  • Door pas een besluit te nemen, als alles gezegd is;
  • Door de wijsheid van de minderheid toe te voegen aan het besluit.

 

Hoe werkt dat?

Dat werkt met de Deep-Democracy methode. Deze methode zorgt ervoor dat op tafel komt wat er gezegd moet worden. Dat alle dingen die er wel al zijn, zichtbaar worden. Dat het besluit pas genomen kan worden, als de waterlijn gezakt is. Als dan bij het besluit ook nog de wijsheid van de minderheid wordt toegevoegd, ligt er iets waarmee je daadwerkelijk verder kan. Verder met het besluit, maar ook met de verbinding, met het samen leren. Voor een dergelijke bijeenkomst heb je een begeleider (facilitator) nodig die het proces en het gesprek leidt. Door het inzetten van diverse werkvormen, wordt zichtbaar wat er nog meer is, waarna er een besluit op de juiste basis genomen kan worden.

 

Hoe lang duurt dat?

Dat hangt van jouw situatie af. Als er veel onder de waterlijn speelt, duurt het langer om dat op tafel te krijgen. Alles wat daar zit is namelijk sterk van invloed op het besluit en de uitvoering daarvan. Ik zie het zo: de tijd die je investeert in de aanloop naar een besluit, verdien je dubbel en dwars terug als dat eenmaal op de juiste wijze is genomen.

 

Wat gebeurt er als ik dit wel wil?

Omdat iedere situatie verschillend is en iedere vraag anders is afstemming belangrijk. Daarom ga ik eerst in gesprek met je en verkennen we de vraag, de situatie en de complexiteit. Daarop maak ik een voorstel en kunnen we aan de slag.

 

Waarom kun jij dit Floris?

Inmiddels heb ik Level 4 afgerond. Vanaf 2016 ben ik hiermee aan de slag geweest. Tussentijds heb ik in teams waar ik leiding aan gaf, of teams waar ik voor ingehuurd ben, Deep Democracy ingezet en ervaring opgedaan.