Je draai vinden

Je draai vind je als jij en je omgeving op elkaar aansluiten. Je voelt je dan thuis, capabel, opgewassen tegen de taak, je weet wat je te doen hebt, hoe je het moet doen en wat er van je verwacht wordt.

Als je je draai gevonden hebt, zit je op je plek, loopt de organisatie lekker, gaan de ontwikkelingen de goede kant op en kun je met energie, plezier en resultaat aan de slag. Uitdagingen zijn leuk en prikkelen, je werkt met vertrouwen en staat open voor feedback.

Om je draai te vinden zijn er eigenlijk twee dingen nodig die moeten kloppen:

  1. Jij moet lekker in je vel steken. Je competenties en vaardigheden passen bij je doel, missie of opdracht. Je kennis en kunde zijn ondersteunen
    Zit jij in de juiste versnelling?

    d bij datgene wat je wilt bereiken. Je nieuws- en leergierigheid zijn groot. Jouw omgeving ziet ook iemand die in zijn element zit.

  2. Je omgeving moet ook de draai gevonden hebben. Een omgeving die bijvoorbeeld niet open of transparant is, of waar men niet zegt wat men denkt, of doet wat men zegt, draait al snel stroef.

Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik weet dat ik organisaties en mensen kan helpen om hun draai te vinden. Als klankbord of coach kan ik je helpen om zichtbaar te krijgen waar het spaak loopt, welke persoonlijke of omgevingsfactoren een rem op het draaien kunnen zijn. Ook kijk ik met je welke stappen, interventies, strategische afwegingen je kunnen helpen om te komen waar je wilt zijn. In de gesprekken ben jij, maar ook je omgeving, team, school, organisatie, leidinggevenden altijd onderwerp van gesprek, het is namelijk een altijd een wisselwerking.

Maar ook met je team kan ik je helpen. Welke factoren in de groep en in de samenwerking zorgen ervoor dat het niet draait bij jou in de organisatie, school of stichting? Hoe komt het dat de vergaderingen zoveel energie kosten? Wat maakt dat men in de bijeenkomst enthousiast is, maar daarbuiten weer over gaat tot de orde van de dag? Wat is dat knagende gevoel tijdens teambijeenkomsten? Waardoor ben ik als leidinggevende of eindverantwoordelijke zo vaak het werk van een ander aan het doen? Met jou of met je team gaan we aan de slag om op tafel te krijgen wat het draaien belemmert en gaan we vervolgens het draaien in beweging zetten.

Neem contact op:

info@florisdekker.nl

M: 0630353792