CV van Floris

Wie is Floris

Teamrollen van Belbin

Ik ben geboren op 19 april 1966 en woon in Utrecht, samen met mijn vrouw en twee zonen (van 12 en 15). Ik houd van bewegen, vooral fietsen en wandelen. Ik zoek naar uitdagingen en vind het leuk om dingen te leren. In mijn werk heb ik dat ook altijd gezocht en gevonden. Ik ben erg nieuwsgierig naar nieuwe systemen, culturen, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe manieren ontdekken om het werk te doen, nieuwe vaardigheden. Zo is mijn loopbaan geweest. En dat is ook één van de voornaamste redenen geweest om 2017 voor mezelf te beginnen. En wat heb ik veel geleerd…

Ik ben van de Belbin teamrollen vooral Plant en Monitor, maar ook een voorzitter en brononderzoeker. De andere rollen kan ik incidenteel inzetten, ik heb niet zoveel met een specialist of bedrijfsman als teamrol. Niet dat ik het niet kan, maar daar zit de kwispel niet voor mij.

Ik leer makkelijk, doorzie zaken snel, kan een vlotte analyse maken en denk in scenario’s. Daarbij luister en kijk ik verder dan het eerste dat zichtbaar is. Dit combineer ik met de kennis en vaardigheden van Deep Democracy, waarmee ik altijd wel beweging krijg in een team en vergadering. Ik houd erg van de inhoud en vind oprecht dat een goed idee vastgehouden moet worden. Praktische bezwaren kunnen hooguit invloed hebben op de uitvoering, niet op de richting.

Ik geloof in duurzame ontwikkeling, meer dan in eenvoudige oplossingen. Liever iets meer tijd, iets leren en in ontwikkeling verder komen, dan een snelle beslissing en doorrennen.