Teamontwikkeling

Een team is te vergelijken met de spaken van een wiel. Ieder draagt een stukje van de verantwoordelijkheid, met onderlinge verbinding, wederzijdse afhankelijkheid en het geheel  moet een beetje spanning hebben, anders draait het niet lekker. Als er een spaak te strak staat, te los zit, of zelfs ontbreekt, heeft de rest daar last van. Kortom, zaak om het team goed in balans te hebben.

Samenwerken is de sleutel tot succes, zeker in complexe organisaties als scholen en stichtingen. Maar hoeveel tijd besteed je expliciet aan de wijze waarop we samenwerken? Hoe tevreden is men over de vergaderingen? Is de school echt een gezamenlijke verantwoordelijkheid, of runt iedereen zijn eigen klas? Worden kwesties opgepakt, of in de schoenen geschoven? Wat wordt er niet gezegd? Worden afspraken nagekomen?

Al bovenstaande zaken komen voor en kosten energie. Ze zijn van invloed op besluiten, op de dynamiek, op de loyaliteit en op het plezier. Wil je ook besluiten die zichtbaar gedragen worden? Wil je ook dat men verantwoordelijkheid neemt voor de school en organisatie? Wil je ook dat er gezegd wordt wat er echt gezegd dient te worden? Wil je ook dat vergaderingen iets toevoegen aan je organisatie? Wil je ook dat je team gaat draaien?

Ik help ontdekken wat er nog meer is, hoe je met die informatie aan slag kunt en welke keuzes je hebt. Ik help ook met interventies of teambijeenkomsten-studiedagen. Eerst gaan we kijken wat je vraag precies is.

Bel, mail of vul het formulier in.