Stilstaan! Om vooruit te komen…

No alternative text description for this imageBegin oktober mocht ik, samen met een groep Deep Democracy facilitators, aan de slag op een VO school, het nieuwe schoolplan komt eraan. Maar voordat de school daar verder mee wilde, vond men het nodig om stil te staan. Stil te staan bij wat is geweest, wat er is gebeurd, welke onzekerheden er zijn, welke patronen er spelen, welke waarden moeten blijven en wat er moet gebeuren om samen de toekomst van de school vorm te geven.
Het was een mooie dag, met openhartige gesprekken en vrijmoedig luisteren. Met allerlei zaken die aangepakt, verandert of juist behouden moeten blijven. Door het stilstaan, het uitspreken en te luisteren naar wat er is, is er een mogelijkheid gecreëerd om daadwerkelijk samen naar de toekomst te gaan. Samen op reis, op naar het volgende hoofdstuk van het avontuur.

Stilstaan! Om vooruit te komen…. Dat stilstaan cruciaal is voor ontwikkeling en groei. Nodig om niet alleen problemen op te lossen, maar om tot duurzame besluiten te komen. Zeker in de huidige tijd, waarin de hectiek, het managen, het beheersen van crisissen, het anticiperen op verandering een onverantwoord hoge handelingssnelheid vragen van organisaties en leidinggevenden.

Stilstaan! Om vooruit te komen…

Meer weten? Blijf volgen, mail of bel. In 2024 komen er vier momenten waarop Nick Regan CPCC en ik stilstaan met leidinggevenden, houd ons in de gaten!

Dank Bregje Pel voor de vraag en het goede plan. En natuurlijk Mirjam Gilhuis Marlous van Deelen Ien Van Duijnhoven Margot Koekkoek Phuong Ngo voor een mooie en leerzame dag!Activate to view larger image,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.