Tijd, de Strijd van onze Tijd

Net iets meer dan een jaar geleden, gingen wij (Nick en Floris), twee vrienden uit Utrecht, wandelen in het Nederlandse platteland. We praatten over onze gedeelde passies voor het verbinden van mensen, leren en ontwikkelen, onze avonturen en het buitenleven en bedachten een plan voor wat we ‘Gathering Natuurlijk’ noemen. Nick is Engels (Gathering), en Floris is Nederlands (Natuurlijk). Gathering draait om het bijeenbrengen van mensen met een doel, en ‘Natuurlijk’ betekent niet alleen ‘vanuit de natuur’, maar ook ‘vanzelfsprekend’. Dat sprak ons aan, vanzelfsprekend samenkomen in de natuur.

‘Gathering Natuurlijk‘ is onze retraite in de natuur voor leiders die openstaan voor zelfreflectie en leren met anderen en uit de volle agenda willen stappen.

We zijn meteen aan de slag gegaan. We planden de eerste ‘Gathering’. We maakten een programma, een brochure en stuurden het de ‘wereld’ in. We kregen veel positieve en geïnteresseerde reacties, maar helaas paste de datum niet in ieders agenda. :-/

Op de geplande ‘Gathering’ zijn we wel de natuur in gegaan, waar we een heerlijke dag en nacht hebben doorgebracht met wandelingen en kampvuurgesprekken. We hebben ons concept verder ontwikkeld en zijn verfrist teruggekeerd, met nieuwe inzichten, gevoed door de groene omgeving en fluitende vogels.

We realiseerden ons dat we met het vormgeven van dit plan precies datgene deden waar we de leiders van vandaag voor willen behoeden. Het idee dat je het opstarten van een nieuw plan er nog wel even bij kan doen, tussen de bijeenkomsten, vergaderingen en andere urgent en belangrijke kwesties door. Zo gaat het ook niet alleen bij ons, maar ook vaak bij leidinggevenden in organisaties. Van die avonden dat je noodgedwongen de belangrijke notitie aan het team  schrijft, omdat je daar overdag de ‘tijd niet voor had’. En als je die notitie dan de volgende dag terugleest denk je bij jezelf, wat dacht ik?

Wij geloofden nog steeds in ons aanbod van ‘Gathering Natuurlijk’. Dus besloten we een stap terug te doen. We pauzeerden en doken dieper in onze doelen en kernwaarden. We gingen het gesprek met elkaar aan en vonden de verbinding waarom dit voor ons zo belangrijk is en waarom we het cruciaal vinden voor leiders. We zochten en kregen deskundige hulp voor onze merkcommunicatie. Stap voor stap werd het duidelijker, steviger, klopte het beter. Door te vertragen, naar elkaar en onszelf te luisteren, hulp te vragen en de tijd te nemen, zijn we veel verder gekomen dan een jaar geleden. En nu zijn we hier…

We lanceren onze nieuwe website met onze plannen voor 2024. (Zie reacties voor de link!)

We hebben vier data vastgesteld in 2024:

21 maart / 18 april / 11 juni / 24 sept

Voor elke dag hebben we een ‘leiderschaps’-thema gekozen. Bijvoorbeeld leidinggeven op zowel strategisch als operationeel niveau / hoe ga je om met belanghebbenden bij strategische besluiten / hoe geef je vorm aan teamontwikkeling, personeelsontwikkeling en eigenaarschap.

We zijn er klaar voor….

Maar in dit avontuur zijn we er nog niet. In elk groot verhaal is er een laatste ‘strijd’ voor het ‘happy end’. Wij hebben onze ‘strijd’ gevochten om niet te willen haasten, onszelf ’tijd’ te gunnen, te realiseren dat het goed is om het stap voor stap aan te pakken. Onze ‘strijd’ was er een van ’tijd’. We wisten ergens dat we ’tijd’ nodig hadden, maar in onze gedachten hadden we geen ’tijd’. We waren gijzelaars van ons enthousiasme, onze ambitie en drukke agenda.

De ‘Strijd’ in dit verhaal is nog niet gewonnen! ‘Tijd’ is overduidelijk de ‘Strijd’ van onze ‘Tijd’. We voelen dit allemaal elke dag.

Als leider moet je die strijd met de tijd voeren. We zijn ervan overtuigd dat diep van binnen een stemmetje tegen je zegt: ‘Het zou heel goed voor me zijn om een dag in de natuur door te brengen met gelijkgestemde leiders.’ Dat je echt de behoefte voelt om te vertragen, stil te staan en met anderen te leren in de buitenlucht.

Luister naar die stem! Je hebt de ’tijd’ al. Maar nu gaat het erom die ’tijd’ anders te organiseren. Win je strijd en meld je aan.

Neem een kijkje op onze website voor meer details of neem contact met ons op in de reacties of via e-mail. Passen deze data niet, of heb je een vraag/ ideeën over een in-company ‘Gathering’? Neem contact op, we gaan graag met je op avontuur.

Je bent van harte welkom bij ‘Gathering Natuurljk‘.

We zien je in de buitenlucht!

Cheers / Groetjes! Nick & Floris

Nick Regan CPCC