Een dag op pad met Michel de Groot, van Klank tot Kleur

Van Klank tot Kleur

Op vrijdag 6 oktober mocht ik een dag met Michel de Groot van Klank tot Kleur meelopen. Van Klank tot Kleur is het bedrijf van Michel dat zich specialiseert in het opknappen, renoveren en onderhouden van antieke of karaktervolle piano’s en vleugels. De naam, van Klank tot Kleur, is bewust gekozen. De klank van een piano is natuurlijk het eerste en meest bepalende. Maar ook hoe de piano eruitziet is volgens Michel erg belangrijk.

Het was een bijzondere dag. Vandaag moest Michel een piano uit 1900 afleveren, nadat deze de afgelopen drie maanden is opgeknapt. Van nieuw binnenwerk tot het opnieuw bleken en

Michel zet de laatste puntjes op de i

kleuren van de ivoren en ebbenhouten toetsen. Op deze laatste ochtend werden de puntjes op de i gezet, de speling van de toetsen, de terugslag van de hamers, nog een laatste keer het stemmen checken. Vol overgave vertelde Michel over de piano en liet hij de klank horen.

Het moment waarop we de doek van de piano haalden toen deze bij de mensen thuis stond was onvergetelijk. De eigenaren wreven met liefde over hun prachtig herstelde familiestuk, raakten de toetsen aan en luisterden naar de klank. Prachtig.

Van Klank tot Kleur, met passie en precisie, het klopt. De naam, het motto, het is de hele dag volop zichtbaar.  Michel heeft gevonden waar zijn passie ligt: werken op het raakvlak tussen techniek en kunst/muziek. Mooi om te zien hoe hij zijn draai heeft gevonden.  En dat heeft effect op zijn omgeving.

Dat geldt ook voor scholen en organisaties. Als je motto/visie en je kunde zo zichtbaar wordt in je werk, levert dat energie, plezier en veel mooie dagen op. Je vindt je draai en dan duurt het niet lang voordat je omgeving dat ook oppikt. Ik kan je helpen te ontdekken wat er allemaal is.

Floris

Je draai vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.