Opbouwen

Floreren gaat niet vanzelf, dat is me allang duidelijk. Floreren is het resultaat van noeste arbeid, samenwerking, beetje geluk en het kiezen van het juiste moment.

Het opzetten van mijn eigen bedrijf is een ontdekkingsreis op zich. Ik moet nadenken over de vorm, over geld, over uurtarief, voorwaarden, verzekeringen, belastingen maar vooral ook: Wat ga ik dan doen?

Dat laatste vind ik het leukst. Ik heb nog alle mogelijkheden op 1 september, alles kan nog. Maar wat dan? Het past mij om enthousiast te raken en zo steeds meer en mooier te bedenken. Allerlei diensten die ik wil aanbieden bedenk ik, dingen die ik goed kan en leuk vind om te doen. Dingen die ik graag zou willen doen. Maar ‘allerlei’ maakt niet goed duidelijk waar je mij als opdrachtgever voor kunt bellen. Om gebeld te worden voor een opdracht, is het beter om duidelijker te zijn.

Ik begin op stoom te komen. Laatst schoot door mijn hoofd dat buschauffeur worden nu ook een mogelijkheid is (niet dat ik dat wil, maar het feit dat het kan is wel verfrissend). Genoeg knopjes die bloemen kunnen worden. Of zoals de spreuk zegt: “Als je alles los laat, heb je twee handen vrij.”

De vraag is dan wel, wat ga je oppakken?

 

Ook Floreren? neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.