Sportief netwerken en je draai vinden

Dinsdag 14 november mocht ik een presentatie houden voor het sportief netwerk in Houten. Dit netwerk is er voor mensen die op zoek zijn naar werk. Door eenmaal in de week te sporten en eenmaal per maand een workshop of lezing bij te wonen, blijven deze mensen onderdeel uitmaken van een netwerk en worden ze zo mogelijk geholpen in het vinden van een baan.

Omgeving
Ik was gevraagd om een inspirerende lezing te houden, gebaseerd op mijn keuzes, ervaring en het vinden van je draai. Ik zeg dan direct ja, om vervolgens de twijfel te krijgen. Waar heb ik nou eigenlijk precies ja op gezegd? Wat komen die mensen daar doen? Waarom zouden ze naar mij willen luisteren? Wat hebben ze nodig, wat verwachten ze van me? Wat willen ze dat ik ze vertel? Mijn ervaring als werkgever? Mijn eigen carrière? Wat heb ik dat hen kan helpen?

Mezelf
Na vier presentaties en bijbehorend denkwerk, heb ik uiteindelijk besloten om bij mezelf te blijven. Ik kan mezelf zijn en aangeven hoe ik zoekende was en nog ben naar het vinden van mijn draai. Ik kan mijn overtuiging delen dat succesvolle mensen, mensen zijn die de balans hebben gevonden in wat ze willen, wat ze kunnen en wie ze zijn. Ik kan aangeven dat als je die drie weet, er veel meer is dan die ene baan.

Je draai vinden
Deze aanloop is eigenlijk wat ik in mijn presentatie heb verteld. Ik was erg druk met de ander en wrong me in bochten om, weg bij mezelf, iets te presenteren waarvan ik dacht dat de ander dat wilde horen. En hoewel het goed is om je publiek te kennen, kun je alleen inspireren als je jezelf bent. Pas toen ik besloot het dicht bij mezelf te houden, kwam ik verder. Ik wilde presenteren, ik kan presenteren en nu presenteerde ik iets wat bij me paste.

Mijn presentatie ging over wat succes is, over het verschil tussen succes zoals je omgeving dat voor jou ziet en over hoe jij zelf succes ziet. En hoe die soms door elkaar lopen. Maar vooral over het goed naar jezelf kijken en luisteren. En je realiseren dat niet hetgeen wat je doet het succes bepaalt, maar veel meer wie je bent. Dicht bij jezelf blijven is vragen om succes. Kortom, het ging over het vinden van je draai.

En wat bleek? Men was erg te spreken over mijn presentatie, werd als inspirerend ervaren en gaf mensen iets om over na te denken. Hoe goed is dat?

Jezelf worden, wie wil dat nou niet?
In het onderwijs zie ik vaak mensen en organisaties die zichzelf niet kunnen/durven zijn. Je gaat dan niet uit van jezelf, of je missie en visie, maar van de omgeving. Dan geef je de regie aan die omgeving en word je een speelbal. Jouw omgeving neemt dan steeds meer van jou over wat altijd gaat altijd knellen en schuren. Het gevolg is ingewikkelde gesprekken, gevoel van ontevredenheid en moeizame avonden met ouders of MR (G)MR.

Pak de regie, blijf jezelf
Om de regie te houden is het zoeken tussen bij jezelf blijven als mens en organisatie en de input van je omgeving meenemen. Worstel jij ook met dingen die je moet doen maar eigenlijk niet wil? Heb jij moeite om je organisatie op koers te houden en ervaar je teveel druk van je omgeving? Heb jij ook het gevoel dat jouw omgeving stuurt en jij moet volgen? Ik kan je helpen met ontdekken waar het spaak loopt en wat je kunt doen.

Neem contact op. In een eerste gesprek verkennen we de vraag en de mogelijkheden.

Floris: 0630353792
Info@florisdekker.nl

Of vul het formulier in

Reageren? Dat kan natuurlijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.